Resa till Kerala

Yoga, ayurveda och meditation i Kerala – två veckor

Resfakta, datum, priser och anmälan finns hos Inshape Travel

Earlybird rabatt vid tidig bokning finns

Upplägget kan variera någorlunda för varje enskild resa

Exempel på upplägg 

Kom tillbaka till ursprunget i dig själv med yoga, ayurveda & meditation för återhämtning och mer livsbalans. Första veckan är inriktad på ayurveda & yoga, och den andra veckan sker en fördjupning inom yoga. En möjlighet att rena kropp och sinne, fundera över dina livsmål och samtidigt få ett smakprov på den mångtusenåriga färgrika sydindiska kulturen. Vila, varande, lugna promenader, sköna bad, närvaro i naturen och utflykter i behagligt klimat. Ett äventyr i det yttre och inre, i tryggt sällskap tillsammans med likasinnade.

båttur på backwaters

I resan ingår:
– Yoga varje dag
– Meditationer i stillhet och rörelse
– Svensk yogalärare/gruppledare med lång erfarenhet av Indien och goda kontakter med lokalbefolkningen
– 7 dagars ayurvedabehandlingar
– Föreläsning och workshops om ayurveda
– God vegetarisk mat, helpension de första 10 dagarna, frukost de sista 4 dagarna
– Boende i dubbelrum på guesthouse med egen toalett och dusch dag 1-10. Boende i dubbelrum hotell dag 11-14.
– 2 utflykter – till yoga-ashram i djungeln och båtutflykt i Backwaters
– Workshop i självkännedom, lugna meditativa vandringar och sharing i grupp

ayurveda behandling

Första veckan är inriktad på ayurveda. Under sju dagar får du ayurvediska behandlingar för att rensa, balansera och stärka din energi. Den uråldriga kunskapen ayurveda som en väg till merstrand yoga livsbalans och självkännedom ligger i fokus, med behandlingar och teori. Stärkta och utvilade fördjupar vi oss mer i yoga under andra veckan. Möjlighet att ta fler ayurveda-behandlingar finns också.

Båttur och besök på yoga-ashram i djungeln står också på programmet samt såklart tid för vila och bad i de ljumma vågorna för den som så önskar. Detta är främst en resa för att ta hand om dig själv och för att uppleva en bit av det magiska, mångfärgade Indien, mer än en solsemester.

Boende

Vårt boende är förlagt till ett mindre guest-house, lugnt beläget bland palmerna ca 5 minuter från stranden. Du bor i dubbelrum eller trebäddsrum som är rent och enkelt. Enkelrum kan bokas mot extra avgift i mån av plats.

room kerala

Första veckan (ayurveda och yoga)

Här börjar vi vår resa med att ta hand om den fysiska kroppen. Vi rensar ut, balanserar och stärker vår energi. En ayurveda-mästare inleder behandlingsveckan med en konsultation för var och en. Under sju dagar njuter vi av kroppsbehandlingar med ayurvediska oljor och lättsmält mat anpassad till behandlingen. Vissa kosttillskott ingår också för den som så önskar. Det blir mycket utrymme för vila, så att den ayurvediska behandlingen kan integreras, och även för att göra landningen i Indien så mjuk som möjligt. Denna 7-dagars behandling är ämnad som ett smakprov på ayurveda. Om du lider av något långvarigt allvarlig problem behövs längre behandlingstid och ofta i kombination med livsstilsförändring på hemmaplan i vardagen för beständigt resultat. Vistelse i blåst eller direkt solljus mitt på dan efter ayurvediska oljebehandlingar är inte att rekommendera om du är känslig. Parasoll finns att hyra om du älskar att tillbringa tid på stranden. Om du önskar behandling båda veckorna eller vill anlända en vecka i förväg för en treveckors behandling, så kan vi hjälpa till om du berättar det i förväg.

Varkala beach

Ayurvedaprogrammet kombineras med Floweryoga, som är en mjuk yogaform med fokus på kontakt med det inre, mer än på fysisk prestation. Yoga är det äldsta systemet i världen för personlig utveckling som inbegriper kropp, sinne och själ.

yogagrupp under palmerna

Åsas Floweryoga har sin grund främst i klassisk Hathayoga. Genom en mjuk lyhördhet för den inre rörelseglädjen får utövaren möjlighet att skapa utrymme för sitt inre att blomstra. Med hjälp av mjuka kroppsövningar, andning, röstövningar och avspänning fördjupas kontakten med självet. Åsa känner in vad som är lämpligt för gruppen i stunden, och syftet är en fördjupad kontakt med vår sanna natur, och möjligheten att blomma. Alla kan delta i denna yoga oavsett ålder och erfarenhet.  Med ayurveda, Floweryoga, meditationer och sharing i cirkelns kraft grundar vi oss under denna första vecka.

Preliminärt dagsprogram första veckan:

06.30 Meditation
07.00-08.30 Yoga
09.00 Frukost
10.00 Ayurvedabehandlingar / egen tid
12.30 Lunch
Ayurvedabehandlingar / vila
16.00-18.00 Föreläsning/workshop
18.30 Kvällsmat
20.00 Kvällssamling vissa kvällar

Andra veckan (yoga fördjupning, bad och strand)

Stärkta och utvilade ägnar vi vår andra vecka åt att fördjupa oss ytterligare i yoga, meditation, sharing och den indiska kulturen. Yogan fortsätter att vara mjuk, men nu två gånger per dag om ingen annan workshop eller utflykt står på programmet. De fysiska yogaövningarna är endast en liten del av vad yoga är. Yogans bakgrund och förhållningssätt till livet ingår också i dessa pass. För den som önskar lite tuffare fysisk yoga, finns ibland, beroende på tillgång, möjlighet att delta i yogapass med indisk yogalärare i närheten, till självkostnadspris.

yogagrupp gör en stående övning under palmerna

En båttur i de berömda Backwaters och besök på ett yoga-ashram i djungeln står också på programmet. Möjlighet att stanna på ashramet i tre dagar finns i mån av plats för den som anmäler det i förväg. Alla aktiviteter är naturligtvis frivilliga. Förutom de planerade aktiviteterna finns tid för att vila och njuta av bad och strand. Kanske även lite shopping.

Preliminärt dagsprogram 2:a veckan:

06.30 Meditation
07.00-08.30 Yoga
09.00 Frukost
10.00 Föreläsning / egen tid
12.30 Lunch
13.30-16.00 Utflykt vissa dagar
18.30 Kvällsmat
20.00 Kvällssamling vissa kvällar

Eftersom detta är en hälsoresa, rekommenderar vi att du under denna period avstår från alkohol och rökning i den mån det är möjligt, för din egen och andras skull.

Backwaters tur

shopkeepers i Kerala

Ledaren Åsa Somesha Nyström

Åsa är yrkesutbildad hälsovägledare ochinternationellt certifierad yogalärare, örtterapeut samt ayurvedisk hälsorådgivare. Hon har mångårig erfarenhet av att leda grupper, och har undervisat i yoga, hälsa och självkännedom under de senaste 15 åren.

Under sina år som yogalärare har hon har visat att yoga är något som alla kan utöva, oavsett vilken nivå man befinner sig på. Ända sen barndomen har den röda tråden i Åsas liv varit att vilja värna om vår jord och att leva i samklang med naturen. Hon brinner för att vägleda människor att komma tillbaka till sitt ursprung genom att slappna av, hitta njutningen och förstå sin uppgift i livet.
Åsa kom till Indien första gången för 23 år sedan. Hon har lett fler än tolv tidigare yogaresor till Indien.

Grupp mediterar vid Varkala south cliff strand

Strand Indien wish

Glada deltagare poserar i indiska saris

Mer information:
Undrar du över något mer är du varmt välkommen att ta kontakt! Mejla:info@smilingmountain.com, eller ring: Åsa Nyström, tel 0703-338211

Bokning: Resan bokas via InShape Travel under namnet: Indien – Kerala, yoga, ayurveda och meditation.

Till bokningen