Kategoriarkiv: Hem

Yoga mot ljusare tider – nya kurser samt några paketerbjudanden

Yoga 2024
– Varmt välkommen till ny yoga-termin, där vi följer ljusets återkomst. Oavsett om du är en van yogi, eller ny inom yoga, så går det fint att yoga hos oss i Floweryogastudion på Rosengatan 7 i Sankt Olof. Vår inriktning är hjärtats och glädjens väg. 

Närvaro i nuet och nyfikenhet på livet är viktigare än fysisk prestation när du yogar hos oss.

Vi vill bidra till att ge dig en ökad fysisk kroppskännedom, styrka och flexibilitet med avspänning och återhämtning som avslutning. Med lite olika inriktning på olika pass.

Vår målsättning är att du kommer i kontakt med mer livsglädje, känner dig upplyft och stärkt samt i kontakt med ditt livs djupare syfte efter en yoga-kurs hos oss.
 
Hur kan ett yogapass hos oss se ut?
Vi börjar med att samla oss och tona in oss med ett mantra, för att bli närvarande i stunden. Därefter uppmjukande kroppsövningar, som övergår i lite djupare fysiska ställningar, s k yoga asanas. Övningarna har lättare och mer avancerade varianter, beroende på individens förmåga. Som avslutning en kortare eller längre vila och sittande uttoning. Andnings-övningar, mantra-sång och information om yoga-filosofi eller diktläsning kan förekomma. Dock är det de fysiska övningarna som tar mest utrymme på grundkurserna.
 
Workshops
Då och då erbjuder vi workshops inom någon av våra special-områden. T ex mantra-sång/musik, mudras, pranayama (=andnings-övningar), yoga-filisofi (=vedanta), ayurveda (yogans syster-vetenskap), relations-utbildning eller självkännedom.
 
Helg-kurser
Vi samarbetar med olika erfarna lärare som då och då håller kurser hos oss i bland annat Ayurveda och meditation.
 
Yogakurser
Nya yogakurser hemma hos oss i Sankt Olof startar vecka 2 och 3, på onsdag och torsdagar. Se kalendariet bredvid/längre ner. Det går fint att använda ditt friskvårdsbidrag.

Erbjudande
Det finns även tre tilläggspaket, ”prana”, ”lotus” och ”nirvana”, med behandling i största närvaro, som komplement till din yoga mot ljusare tider. Se längre ner i flödet.

Om Åsa Nyström

Åsa Nyström

  • har en kvalificerad yrkesutbildning som hälsovägledare.
  • är internationellt certifierad yogalärare, örtterapeut och massör.
  • har mångårig erfarenhet inom området hälsa.
  • är utbildad ayurvedisk hälsorådgivare.

Åsa är yrkesutbildad hälsovägledare och internationellt certifierad yogalärare och örtterapeut. Hon är också ayurvedisk hälsorådgivare och arrangör av hälsoresor till Indien. Hon har mångårig erfarenhet av att leda grupper, och har undervisat i yoga, hälsa och självkännedom sedan 2001. Under sina år som yogalärare har hon visat att yoga är något som alla kan utöva, oavsett vilken nivå man befinner sig på. På Österlen är hon välkänd och uppskattad för sina yogakurser, föreläsningar och ayurveda-behandlingar.
Ända sen barndomen har den röda tråden i Åsas liv varit att vilja värna om natur och miljö och att leva i samklang med naturen. Hon brinner för att vägleda människor att komma tillbaka till sitt ursprung genom att slappna av, hitta njutningen och förstå sin uppgift i livet.

Yoga CD-skivor

Yoga CD-skiva för ögonträning

En cd skiva speciellt för ögonträning har kommit ut. Den innehåller inledande avspänning, nackövningar, ögonövningar och Avslutande avspänning.

Flera spår med skön pianomusik med Larsmagnus Österberg inspelad hos yogaeleven Per Söderhjelm på Pratboken i Fränninge.

Ögon CD av Åsa Nyström
Kostar 149 kr och rekommenderas som en hälsoinvestering för dig som vill ta hand om dina ögon och öka din klarsyn.
Beställ via sms till Åsa på 0703338211.

Yoga CD-skiva för egen yoga

En cd skiva som tidigare har kom ut har ny tryckts på nytt med hjälp av Pratboken i Fränninge, den heter ”Yoga och avspänning”. Åsas mjuka lugna röst tar dig igenom 12 viktiga yoga-asanas. Den kostar 149 kr och rekommenderas som en hälsoinvestering den med.
Beställ via sms till Åsa på 0703338211.


Yoga och avspänning

Yogaretreats

Yogaretreats på Österlen och i Småland medmera.


Kurser i yoga där alla kan delta

Terminkurser: Nybörjarkurser (även Drop-in), Fortsättningskurser, Yoga för gravida. Plats: Österlen, se kalendarium eller ta kontakt för mer information. Mejla info@floweryoga.nu eller ring Åsa 0703338211


Yoga och avspänning för företag

Bland mina kunder: 
Skåne mejerier, Österlens Kraft,
Banskolan Ängelholm, Centralsjukhuset Kristianstad, Hässleholms Sjukhus,
Simrishamns Sjukhus, Tomelilla kommun, Kiviks Musteri.

[bild: yoga och avslappning -  personalutveckling]

Ta gärna kontakt om du vill veta mer!