Kategoriarkiv: Mediyoga

Program, oktober

Program, oktober

Höstyoga där alla kan delta
Söndagar kl 11-12.15 Start 11e oktober. 10-12 tillfällen fram till december. 
Plats Sankt Olofs Medborgarhus med corona-avstånd.
Mejla till info@floweryoga.nu för att reservera din plats.
Alla kan delta utifrån var man själv befinner sig. Medtag egen yogamatta.
Investering 1250 kr för 10 gånger. Drop in 150 kr per gång i mån av plats. Rabatt för studerande, arbetslösa och pensionärer kan ordnas.

Mediyoga online tisdagar 10-11
Passet ligger kvar en vecka att titta på för dig som inte har möjlighet att delta vid live-sändningen.
Till att börja med sänder jag via en facebook-grupp som du bjuds in i när du anmäler dig.
Investering 600 kr för fem tillfällen. Mejla på info@floweryoga.nu för anmälan och /eller mer info.

Vediska vilodagar för kvinnor
En vardag, oftast onsdag varje månad kl 9-15 erbjuds vardags-vila för kvinnor som vill återhämta sig, och delta i mjuk yoga, meditation och kreativa övningar.
Enkel vedisk måltid ingår. Du kommer som du är, vilar i kravlöshet, och följer ditt inre flöde. 
Jag, Åsa Somesha tillhandahåller platsen, material och inspiration för dig som känner dig lockad att bara vara. Möjlighet att övernatta i närheten finns om du kommer långväga ifrån. Investering 500 kr. 
Max fem deltagare. Ta kontakt för exakta datum och bokning info@floweryoga.nu    

17 oktober Ta hand om ditt immunförsvar med vedisk aromaterapi och andra knep. föredrag 16.00-17.30  (Plats meddelas senare. Preliminärt datum). Anmäl intresse på info@floweryoga.nu

21 oktober Höst-mys med essentiella oljor & fotbadscafe, Vindarnas Hus Hagestad 18.30-20.30
Föredrag “Ta hand om ditt immunförsvar med essentiella oljor”
Kvällssoppa. Länk till fb-event

Yogaformer under sommaren

Vad är natur-yoga?  Yoga på vacker plats i naturen, till exempel till ljudet av en porlande bäck. Med mjuka rörelser som alla kan delta i, kontaktar vi ursprungs-människan inom oss.

Vad är mediyoga? Yogaformen som är forskad på. Mycket bra vid stress och som rehabilitering. Kan utövas sittande på golvet alt på en stol. Läs mer.

Vad är Sivananda-yoga? En klassisk hatha yoga-form med en fast ordning av yogaställningar som utövas i ett något snabbare tempo, för att väcka kroppen till liv på morgonen..

Vad är yin-yoga? Statiska rörelser som hålls under 3-5 minuter, för att få kontakt med bildväv och skelett på djupet samt för att lära sig långsamhet och tålamod.

 

 

Floweryoga och mediyoga i Malmö

Mjuk hathayoga med inslag av yinyoga och annat, som hjälper dig att nå dig själv på djupet. Alla kan delta.
Tid: Torsdagar kl. 9-10.15 Start 22/8
Pris: 1450,- för 9 gånger.
Anmälan & mer info: info@floweryoga.nu

Mediyoga, yogan som är forskad på. Kan utövas av vem som helst, sittande på Yogan som är forskad på. Kan utövas sittande på stol eller liggande.

PLATS: MALMÖ AYURVEDACENTER
Tid: Torsdagar kl. 10.30-11.30 Start 22/8
Pris: 1400 för 9 ggr- Obs anmälan är bindande.
Anmälan & mer info: info@floweryoga.nu

Mediyoga

Grunden är andning, att stärka rygg, nacke, axlar, avslapänning mm. Kan utföras på stol för den som har svårt att sitta ner på en matta. Även om man känner sig helt balanserad i kropp, sinne och själ så är MediYogan helt underbar!

Varför mediyoga?

Yoga generellt och MediYoga specifikt är kraftfulla komplementära metoder för terapi och rehabilitering, där en lång rad fysiska, mentala och emotionella obalanser påverkas, reduceras och till och med botas med hjälp av regelbundet utövande

Vad är mediyoga?

Denna form av medicinsk yoga har formats och utvecklats på MediYoga Institutet i Stockholm sedan 1990-talet. Flera vetenskapliga studier inom yoga har gjorts och effekterna är dokumenterade.

Hur går ett pass till?

Ett pass är som ett recept: man börjar från början, och går igenom receptets olika steg del för del, ändrar inget för att få maximal terapeutisk verkan, är samma från gång till gång.
Övningarna görs på matta eller sittandes på en stol samt liggande i ett lugnt skönt tempo där man hela tiden lyssnar på sin kropp och tar hänsyn till sina begränsningar och modifierar övningen om så behövs.

Mediyoga i Sankt Olof

 Måndagar 18-19 se sommaryogaprogram