Kategoriarkiv: Mediyoga

Yoga augusti – september

Program augusti-september

Floweryoga Sankt Olof

Söndagar kl 11-12.15 är den fasta tiden för yogapasset i Sankt Olof. Välkommen i morgon. Sedan blir det 6 sensommayoga-tillfällen med start 23 augusti, stammispris 770 kr. Drop in 150 kr. (Om du redan har köpt sommaryoga-abonnemang under juli, så går det bra att använda till den sista augusti). Sedan ett uppehåll den 4 oktober, och uppstart av höstyoga den 11 oktober. Så länge vi njuter av naturen är vi i trädgården.

Vid kyla i medborgarhuset. Boka på info@floweryoga.nu. Pga rådande omständigheter, ta med egen yogamatta, kudde/filt till passen. Om du får förhinder eller vill delta i dropin, anmäl om möjligt senast kl 18 kvällen före på info@floweryoga.nu.

Mediyoga online
Tisdagar kl 10-11. Hör av dig om du vill delta. info@floweryoga.nu

Yoga i Malmö
Åsa kommer att undervisa på MOI yogastudio vid Triangeln i Malmö på torsdagar från början av september.
Mediyoga 10.30-11.30 
Floweryoga 17-18.15 
Lunch-avspänning/meditation 12-12.45 
(med reservation för eventuella ändringar)
Mejla på info@floweryoga.nu för mer info

Yogaformer under sommaren

Vad är natur-yoga?  Yoga på vacker plats i naturen, till exempel till ljudet av en porlande bäck. Med mjuka rörelser som alla kan delta i, kontaktar vi ursprungs-människan inom oss.

Vad är mediyoga? Yogaformen som är forskad på. Mycket bra vid stress och som rehabilitering. Kan utövas sittande på golvet alt på en stol. Läs mer.

Vad är Sivananda-yoga? En klassisk hatha yoga-form med en fast ordning av yogaställningar som utövas i ett något snabbare tempo, för att väcka kroppen till liv på morgonen..

Vad är yin-yoga? Statiska rörelser som hålls under 3-5 minuter, för att få kontakt med bildväv och skelett på djupet samt för att lära sig långsamhet och tålamod.

 

 

Floweryoga och mediyoga i Malmö

Mjuk hathayoga med inslag av yinyoga och annat, som hjälper dig att nå dig själv på djupet. Alla kan delta.
Tid: Torsdagar kl. 9-10.15 Start 22/8
Pris: 1450,- för 9 gånger.
Anmälan & mer info: info@floweryoga.nu

Mediyoga, yogan som är forskad på. Kan utövas av vem som helst, sittande på Yogan som är forskad på. Kan utövas sittande på stol eller liggande.

PLATS: MALMÖ AYURVEDACENTER
Tid: Torsdagar kl. 10.30-11.30 Start 22/8
Pris: 1400 för 9 ggr- Obs anmälan är bindande.
Anmälan & mer info: info@floweryoga.nu

Mediyoga

Grunden är andning, att stärka rygg, nacke, axlar, avslapänning mm. Kan utföras på stol för den som har svårt att sitta ner på en matta. Även om man känner sig helt balanserad i kropp, sinne och själ så är MediYogan helt underbar!

Varför mediyoga?

Yoga generellt och MediYoga specifikt är kraftfulla komplementära metoder för terapi och rehabilitering, där en lång rad fysiska, mentala och emotionella obalanser påverkas, reduceras och till och med botas med hjälp av regelbundet utövande

Vad är mediyoga?

Denna form av medicinsk yoga har formats och utvecklats på MediYoga Institutet i Stockholm sedan 1990-talet. Flera vetenskapliga studier inom yoga har gjorts och effekterna är dokumenterade.

Hur går ett pass till?

Ett pass är som ett recept: man börjar från början, och går igenom receptets olika steg del för del, ändrar inget för att få maximal terapeutisk verkan, är samma från gång till gång.
Övningarna görs på matta eller sittandes på en stol samt liggande i ett lugnt skönt tempo där man hela tiden lyssnar på sin kropp och tar hänsyn till sina begränsningar och modifierar övningen om så behövs.

Mediyoga i Sankt Olof

 Måndagar 18-19 se sommaryogaprogram