Kerala-besök i Sankt Olof 3/10 18.30

När jag besökte delstaten Kerala i Indien för första gången 1991 fick jag höra talas om en kvinna som delade ut kramar. Jag och min dåvarande pojkvän bestämde oss för att besöka Amma, som hon kallas. En man paddlade oss över en flod i en trä-kanot, och vi välkomnades in i något som liknade ett litet Betlehems-stall.
Vi blev kramade av Amma, och fick sitta och meditera tillsammans med henne och ett 20-tal människor uppe på på ett hustak med utsikt över Arabiska havets vackra solnedgångar. Vi fick hjälpa till med små kontors-sysslor och lyssna till underskön musik som kändes som honung i öronen.
Det lilla cafeet intill hade en ko, som de mjölkade direkt i koppen om man bad om mjölk i teet. Det var en otrolig och underbar upplevelse.
Efter Tsunamin 2006 blev Amma otroligt känd och populär bland indier och internationellt eftersom hon hjälpte många människor ur nöden med helhetstänkande. Hon har hållit föredrag inom FN, byggt många sjukhus, skapat skolor och utbildningar speciellt för flickor. Numera finns det en bro till hennes hem, och tusentals människor bor och arbetar där. En av dem är Pernilla Löfström med rötter på Österlen. Hennes farfar var Frans Löfström och Tomas Löfström med bok-cafeet var hennes kusin.
Kusinerna delade sin kärlek till Indien, och Pernilla har vigt sitt liv åt att arbeta hos Amma i Kottayam, Kerala.  Möt Pernilla hemma hos oss onsdag den 3 oktober kl 18.30 och hör henne berätta om livet hos Amma, och varför hon väljer denna livsväg.
Liten meditation, samtal, filmvisning och fika till självkostnadspris. Frivillig donation.
Föranmälan på 070-3338211.
Varmt välkommen!
Åsa Somesha Nyström Yoga och Hälsa
För Mer Balans i Kropp och Sinne
070-333 82 11